Bőrfiatalítás, apró ráncok eltüntetése

lezeres borfiatalitasIntézményünkben a legújabb eljárásokkal és legmodernebb berendezésekkel végzünk bőrfiatalítást, bőrmegújítást.

Ezen kezeléseinket elsősorban arc területén azon pácienseinknek ajánljuk, akik rugalmasabb, vonzóbb, fiatalabb bőrt szeretnének tartósan elérni.
Hatásmechanizmusukat tekintve alapvetően két bőrfiatalító eljárás különböztethető meg.

A dermarolleres bőrfiatalító eljárás, más néven kollagén indukciós terápia az utóbbi években kikísérletezett, jól bevált eljárás. A dermaroller egy henger, melynek átmérője kb. 2 cm, szélessége kb. 5 cm. A dermaroller felületén több száz, a hajszálnál is vékonyabb tű található.

A kezelés abból áll, hogy az érzéstelenítő krémmel bekent, fertőtlenített arcbőrön a hengert többször, akár 10-15-ször is átgörgetjük.
A görgetés közben a dermaroller apró tűi rendkívül kis méretű sérüléseket ejtenek a bőrön. A mikrosérülések következtében beindul a bőr természetes regenerációs folyamata, ennek következtében a bőr kollagén termelése akár többszörösére is nőhet, ennek tulajdoníthatók a dermarolleres kezelés pozitív hatásai.

A kollagén termelődésének a megnövekedése azzal jár, hogy a bőr rugalmasabb lesz, a megereszkedett bőr fiatalabbá válik, a ráncok halványodnak, eltűnhetnek. Az esetleg a bőrön levő hegek, májfoltok eltűnnek, halványodnak.

A leggyakrabban alkalmazott bőrfiatalító eljárás azonban az ún. fotorejuvenáció, a fénnyel történő bőrfiatalítás.

Ehhez nagyteljesítményű, ugyanakkor teljesen biztonságos orvosi IPL (Intense Pulsed Light = nagy energiájú villanó fényforrás) berendezést használunk.
A készülék speciális rejuvenációs kezelőfeje olyan hullámhosszú és energiájú villanófényt bocsát ki, amely a bőr alatti kötőszöveti sejteket kollagén és elasztikus rostok termelésére serkenti. Ezen rostok fokozatosan kialakuló hiánya eredményezi a bőr öregedését. Az új kollagén rostok vizet kötnek meg, ezáltal a bőr szemmel láthatóan rugalmasabb, simább, fiatalosabb lesz.
A kezelés nem bontja meg a bőr hámrétegének integritását, teljesen biztonságos és fájdalommentes.