Végleges szőrterlenítés


Végleges szőrtelenítés a jelenleg elérhető legmodernebb Alexandrit lézerkészülékkel

Az Alexindrit lézerkészülékek speciálisan a végleges szőrtelenítésre lettek kifejlesztve. Hatásuk lényege, hogy olyan hullámhosszú lézersugárral dolgoznak, amely csak a szőrben lévő melanin pigmentben nyelődik el, minimálisra csökkentve ezáltal a hőkárosodás veszélyét maximális eredmény mellett. Lézercentrumunkban a legújabb generációjú Alexandrit lézerberendezéssel rendelkezünk, mely garancia a gyors, eredményes és biztonságos szőrtelenítésre.


Hogyan eredményez a lézerfény szőrtelenséget?

A lézer által kibocsátott fényenergiát elnyeli a szőrszálban lévő melanin. A fényenergia hőenergiává alakul, ami a szőrszálban elvezetődik a szőrtüszőhöz. Ezáltal a növekedési fázisban lévő szőrtüszők működése leáll, így azok nem termelnek többé szőrszálat. Fontos hangsúlyozni, hogy mivel a lézerfény energiája a környező szövetekben nem nyelődik el, azok nem szenvednek hőkárosodást.
Ezzel kapcsolatban kell megemlíteni, hogy világos, nem napbarnított bőrön a legnagyobb a lézeres szőrtelenítés hatásfoka, hiszen a barna bőr hámsajtjeiben szintén melanin van, amiben ugyanúgy elnyelődhet a fényenergia, csökkentve ezáltal a szőrtelenítés effektivitását.


Miért szükséges több kezelés a tökéletes eredményhez?

A szőrtüszőknek három fő életciklusát különböztethetjük meg:
- anagén (aktív) fázisban termeli a szőrtüsző magát a szőrszálat
- ketagén fázisban a szőrszál kihullik
- telogén (inaktív) fázisban a szőrtüsző nem termel szőrszálat, hanem ún. nyugvó állapotban van

A lézerfény csak a meglévő szőrszálakban vezetődik el az anagén fázisban lévő szőrtüszőkhöz, és ezáltal csak azok működését tudja véglegesen leállítani.
Végleges szőrtelenítés során általában 4-6 kezelés szükséges ahhoz, hogy az összes bőrben lévő szőrtüsző anagén fázisba kerüljön az adott kezelés idejére.