Tetoválás végleges eltávolítása


Az ArtMed Lézercentrumban a legújabb fejlesztésű ún. Q-kapcsolt Nd-YAG lézerkészülékkel történik pácienseink kezelése.
Működésének lényege a rendkívül rövid impulzusok előállítása.

A rendkívül rövid idő alatt közölt csekély (150 – 450 mJ) energia mintegy szétrobbantja a tetoválás, illetve a pigmentált folt festékanyagát. Ezeket az apró festékdarabokat a szervezet speciális falósejtjei, az ún. makrofágok távolítják el a bőrből.
Mivel a lézerfény energiája csak a tetoválás pigmentjében nyelődik el, a bőrt nem károsítja, és rendkívül kis valószínűséggel okoz sebgyógyulási zavart.

Az általunk használt legújabb generációs Q kapcsolt lézer előnye, hogy két hullámhosszúságon, 1064 nm-en és 532 nm-en is működik. 1064nm-en a sötét (fekete,kék) színű tetoválások, valamint pigmentált foltok távolíthatók el, az 532 nm-es hullámhossz pedig alkalmas a világos színű tetoválások és a nagyon felületes pigmentfoltok eltávolítására is.

A tökéletes eredmény eléréséhez több, a tetoválás tulajdonságaitól (méret, szín, festékanyag minősége) , illetve a szervezet eliminációs képességétől (milyen hatásosan távolítja el a feldarabolt festékszemcséket) függően több, általában 5-10 kezelés szükséges.